Alles over Sandra schrijft en leest

Pagina

Over Sandra

Sandra (1967) leest graag, vanaf het moment dat zij kon lezen las zij elke dag. Op weg naar school, lopend met een boek in haar handen en later op weg naar haar werk, zittend in de trein. En uiteraard leest Sandra ook thuis, liefst zittend op de bank met een grote pot thee binnen handbereik en een stapeltje Pally biscuitjes, tenzij de zon schijnt, dan zit zij liever op haar terras, met een glas ijsthee en met dat stapeltje Pally biscuitjes.

Over Sandra schrijft

Op deze website zul je nooit ellenlange recensies aantreffen. Zij leest zelf graag korte artikelen met daarin de broodnodige informatie, dit voert zij dus door op haar eigen website. Zij kiest er voor om alle informatie steeds op dezelfde manier te presenteren, in de trant van, dat weet je wat je kan verwachten en hoef je nooit op zoek naar informatie over de schrijver of het bijbehorende ISBN nummer. Handig, van dat dus.

Over Sandra leest

Sandra leest en recenseert literatuur en historische (literaire) romans, zowel fictie als non-fictie. Sandra leest en recenseert geen chicklits, romans, science fiction, mysterie, Young Adult, fantasy en erotische romans voor haar website.

Boek

Over de sterren

Toen Sandra begon met haar boekenblog besloot zij al snel dat bezoekers in één oogopslag moesten kunnen zien wat zij van een boek vond. Het meest logische is dan het toekennen van sterren of ballen. Ballen geven vond zij teveel NRC Boeken en teveel Studio Sport, sterren vond zij direct prima passen bij haar boekenblog. Eigenlijk betekent het niets als Sandra een boek 1 of 5 sterren geeft, het zegt iets over het boek maar het zegt vooral iets over haarzelf, de lezer, de recensent. Over het algemeen leest zij een boek altijd uit, mocht zij het boek niet uitlezen, dan geeft zij het boek slechts 1 ster en schrijft zij geen recensie maar vermeld het boek wel op de pagina “alle boekrecensies“. Verder probeert Sandra in haar recensies te benoemen wat zij wel en wat zij niet goed vond aan het boek en hoe zij tot het totaal aantal sterren kwam. Daarnaast geeft zij haar mening over de omslag van het boek, de stijl wordt benoemd, de opbouw van het verhaal etc. etc.

In het kort: zie de sterren die Sandra aan boeken geeft als een leidraad, maar zeker niet als leidend voor jou als bezoeker van dit boekenblog. Het is slechts haar mening en zelfs als jij precies dezelfde smaak in boeken zou hebben als Sandra, dan nog kun jij het boek heel anders ervaren. 

Overige

  • Niets van dit blog mag zonder toestemming van Sandra overgenomen worden, u kunt contact met Sandra opnemen via de contactpagina (klik)
  • Bron profiel foto linksboven op de website (klik)
  • Indien een bezoeker ongevraagd en ongepast een link plaatst op dit blog, wordt deze te allen tijde door Sandra (tevens moderator) verwijderd. Indien de desbetreffende bezoeker dit vaker doet, loopt deze het risico om geblokkeerd te worden.
  • Sandra recenseert niet alle boeken die zij leest, daar heeft zij simpelweg geen tijd voor maar je kunt altijd een kijkje nemen op Goodreads, vaak laat zij een korte recensie achter bij een gelezen boek dat deze website niet heeft gehaald. Uiteraard recenseert zij wel alle recensieboeken die zij in overleg ontvangt.

 

©2014

Advertenties

17 gedachtes over “Alles over Sandra schrijft en leest

Reacties zijn gesloten.