De voorjaarsbrochures 2018

Voorjaarsbrochures
Via (license)

De boekhandelaren hebben deze brochures natuurlijk al maanden geleden ingekeken, dus is het de hoogste tijd om ook een kijkje te nemen en te zien wat er dit voorjaar uit komt.

Ik heb de (voor mij) belangrijkste literaire voorjaarsbrochures voor jullie onder elkaar gezet:

Na het doorbladeren van de brochures sprongen er direct twee boeken voor mij uit: Oude Wegen van Mathijs Deen bij Thomas Rap (eerder schreef hij Brutus heeft honger) en het ligt inmiddels in de winkels en de nieuwe bundel van Franca Treur: Slapend rijk. Ik lees momenteel Dorsvloer vol confetti, schreef eerder een recensie over De Woongroep en ik las X&Y in 2016. Ik kan niet wachten op Slapend rijk!

 

Vertel, naar welk boek kijk jij uit dit voorjaar?

 

Advertenties

Gepubliceerd door

ARDNAS

een online magazine over literatuur

11 gedachten over “De voorjaarsbrochures 2018”

 1. Het nieuwe boek van Lidewijde Paris wil ik heel graag lezen. Tof om te zien dat jij ook van korte verhalen kunt genieten 🙂 Die van Franca Treur zijn inderdaad erg goed.
  Verder komt er een nieuw boek van Esther Gerritsen, het boekenweekgeschenk door Griet op de Beeck en een debuutroman die me opviel: Dubio van Karin de Roos, waarin een Middeleeuws verhaal met nu wordt vermengd. Gaat het om een tijdreiziger of is er wat anders aan de hand? Ik ben benieuwd…

  Like

  1. Ja ik vind korte verhalen heerlijk om te lezen en ik heb momenteel X&Y weer in mijn tas zitten, handig voor onderweg. Heb jij verder nog aanraders qua korte verhalen?
   Gek genoeg heb ik nog nooit een boek van Esther Gerritsen gelezen (aanraders zijn welkom 🙂 ). Oh Dubio klinkt inderdaad interessant!

   Like

 2. Er komt weer zoveel moois uit en ik blader ongeveer dezelfde catalogi door als jij Sandra. In april komt Het houten bestek van Tessa IJzermans uit, daar ben ik erg benieuwd naar. Maar ook naar de nieuwste van Grafton, heerlijk ontspannend! Ik kan vanavond ‘X staat voor’ ophalen bij de bibliotheek.

  Liked by 1 persoon

 3. Lang geleden had mijn toenmalige vriending een filiaal van AKO onder haar hoede en las ik alle brochures met het nieuwe boekenaanbod van voor naar achter. Wel zo handig omdat ik zelf ook regelmatig in de winkel stond om mee te helpen.
  Tegenwoordig houd ik het allemaal niet meer zo bij. Via kranten en tijdschriften blijf ik nog wel wat op de hoogte maar meestal lees ik pas een hele tijd later wat er ooit nieuw is uitgekomen. Als het kaf van het koren is gescheiden, zeg maar.
  Mijn streven is nu om wat minder nieuwe boeken aan te schaffen en eerst maar eens te lezen wat ik zelf in bezit heb, want daar zit heel wat tussen waar ik nog nooit aan begonnen ben (of niet uitgelezen heb).

  Liked by 1 persoon

  1. Ik koop regelmatig tweedehands boeken en (net als jij) probeer ik ook de ongelezen stapel in huis te verminderen (zo’n 25 boeken en 50 ebooks?) door er nu iedere maand 1 of 2 van te lezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s