Mijn boek recensie van Sluit mijn ogen van Sophie McKenzie

Standaard

Vandaag deel ik mijn boek recensie van Sluit mijn ogen van Sophie McKenzie met jullie.sluit mijn ogen

Zoals ik laatst in mijn update van maart vertelde (klik) heb ik dit boek van Connie ontvangen.

Algemene gegevens:

  • Titel: Sluit mijn ogen
  • Schrijver: Sophie McKenzie
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Verschenen in: 2014
  • aantal pagina’s: 342
  • ISBN 9789044969573
  • Vertaald door: Jolanda te Lindert

De achterflap:

Acht jaar geleden verloor Geniver Loxley haar dochter Beth tijdens de geboorte. Sinds die dag worstelt Gen met haar eigen leven. Terwijl haar echtgenoot Art hun leven probeert voort te zetten en aan zijn carrière en inkomsten werkt, kan zij Beth nog steeds niet loslaten. Totdat op een dag alles verandert… Een onbekende vrouw staat op hun stoep en beweert dat Beth nog in leven is. Dat is krankzinnig. Waarom zou iemand dat verzinnen? Maar het zaadje voor hoop is geplant bij Gen. Ondanks de waarschuwingen van haar echtgenoot en vrienden en hun bezorgdheid voor haar welzijn, gaat Gen op zoek. Ze kan haar ogen niet meer voor de waarheid sluiten. Totdat haar hoop in angst en paranoia omslaat. Wie kan ze nog vertrouwen? Waarom ontmoedigt Art haar de dood van hun dochter te onderzoeken? Om haar, zoals hij zegt, voor nog meer pijn te behoeden? Of is er meer aan de hand?

De schrijver:

Sluit mijn ogen is de eerste thriller voor volwassenen van Sophie McKenzie, eerder verschenen er diverse titels van het genre Young Adults (kortweg YA) van haar hand.

De hoofdpersonen uit dit boek:

Geniver Loxley, Art Loxley, Beth (hun overleden dochtertje) en Lorcan Byrne

Waar gaat dit boek over:

Acht jaar geleden overleed dochter Beth vlak voor haar geboorte, nu zoveel jaren later is vooral Art klaar voor een nieuwe zwangerschap en hij probeert Geniver op een dwingende manier hiervan te overtuigen. Geniver is hier echter nog niet aan toe. Plots staat er een dame voor de deur met de boodschap: “uw dochter Beth leeft nog”. Ondanks de duidelijke tegenwerking van zowel haar man Art, haar moeder en haar vrienden gaat Geniver op zoek naar de waarheid. Ze klampt zich vast aan een sprankje hoop en krijgt enige tijd later hulp van Lorcan, een voormalige werknemer en vriend van haar man. Samen met hem probeert zij het raadsel te ontrafelen, leeft Beth nog, wat is er gebeurd en waar is zij?

Wat vond ik van dit boek:

Ik vond dit een zeer goede thriller, mede door de cursief gedrukte stukken die als een rode draad door het boek heen lopen -een mysterie- omdat je geen idee hebt waar dit over gaat (totdat je het boek uit hebt). Het is goed geschreven, de spanning wordt steeds meer opgebouwd en het verhaal wordt langzaam aan ontrafelt, toch blijft het boek tot op de laatste pagina (!!) spannend.

Ik ben fan en ik hoop dat er nog meer thrillers van haar hand zullen verschijnen.

Sterren:

5/5 sterren, dik verdiend en een aanrader als je van thrillers houdt!

Tot de volgende keer!

 

Sandra

Advertenties

6 gedachtes over “Mijn boek recensie van Sluit mijn ogen van Sophie McKenzie

Reacties zijn gesloten.